Luctor...

te zeer
ben ik nog
bezig
waar ik was
in plaats van
weg te komen
naar waar ik ben
op weg
naar waar ik wil
en zijn zal

en zoek
een ander deel
van wat ik ook
ben, kan
en doen zal

© B. van Halem (1999)

En verder...

Deze website gaat over taal, over gedichten, over erfgoed.

Maar het is in de eerste plaats een Van Halem website.

Een oude familienaam die in elk geval bewijsbare lijnen heeft naar het geslacht Von Halem dat zich al in het begin van 1500 manifesteerde in Duitsland, in het huidige Ost̵Friesland, maar ook in het noordelijker gelegen Holstein. Een familie die een rol gespeeld heeft in de analen van Aurich, Oldenburg tot zelfs Eutin in de omgeving van Lübeck.

Komend vanuit Noord Duitsland hebben Hillman von Halem en Marina von Halem Freiin von Richthofen in 1979 een toen vervallen slot gekocht dat begin 20e eeuw eigendom was van het geslacht Schönborn.

Dit slot Zeilitzheim -www.barockschloss.de- is sindsdien op een zodanige wijze gerestaureerd dat daarvoor in 2004 de Deutsche Denkmalschützpreis werd ontvangen.

In 2015 werd voor de verdere restauratie opnieuw een Beierse prijs ontvangen. De betrokkenheid bij deze familie Von Halem is zeer groot. Regelmatig zijn we er te gast om te ontspannen of juist hard te werken. De huidige eigenaar, Alexander von Halem, heeft naast het beheer over het slot ook een Weingut opgezet met twee companen onder het label 'Wein von Drei'. .

Het driemanschap produceert inmiddels wijnen die op Duits nationaal, maar ook internationaal niveau kunnen wedijveren met de beste wijnen! 'Wein von Drei', maar er is inmiddels ook 'Holz von Drei', een samenwerking van ambachtskunstenaars op het gebied van hout met de bedrijfsnaam De Houtbroeders Daarover later meer!

www.vanhalem.nl