Samenwerking

Het is mij een groot genoegen om regelmatig uitnodigingen te krijgen om mee te werken aan bundels en producties van andere taalkunstenaars.
Toch was mijn eerste samenwerkingsproject niet met een taalkunstenaar maar met een wel zeer bijzondere grafische kunstenaar: Henk Terwal.
Hij is als één van de enkele Nederlanders die dat vak beheersen bezig met het schilderen van kerkinterieurs zoals ooit de 17e eeuwse Pieter Saenredam en Gerard Houckgeest deden. Vandaag de dag is eigenlijk alleen Henk Helmantel nog bezig met deze schildertechniek.

Met Henk Terwal mocht ik een boek samenstellen met afbeeldingen van zijn schilderijen en mijn gedichten als reactie op die schilderijen onder de titel: Van Traveeën en Traverzen, in eigen beheer uitgegeven in 2005.

Daarna volgden diverse bijdragen aan projecten van de Chaamse dichteres Pien Storm van Leeuwen:

* MARKDAL en PLEIN-AIR 2010
* POOSPLAATSEN LANGS DE DOMMEL 2011
* Brabants vlag 2014
* OMTRENT VINCENT 2015
* VROOM, FRIVOOL, VILEIN 2016

In 2010 maakte ik samen met Frans Rookmaaker de eerste Jaarzang van Jacobs Kamer Vreugdendal.

In 2011 mocht ik een bijdrage leveren aan het Jubel.boek dat René Hollaers maakte voor zijn compagnon Hein van Kemenade ter gelegen heid van hun 25-jarig jubileum als boekhandel. Zowat alle bekende Nederlandse schrijvers had hij daarvoor weten te strikken.

Ook in 2011 schreef ik gedichten bij een beeldententoonstelling van Paul van Teeffelen.

In 2012 schreef ik een verhaal en een gedicht voor het boek Schatten van Nieuwe Brabanders door Paul Spapens.

In 2015 participeerde ik met gedichten over de 7 Kruiswoorden, een project van Sinfonietta, Breda o.l.v Tijmen Wehlburg.

www.vanhalem.nl